. Allah’ın her tür canlıya giymesi için bir elbise yaptığı ve türüne göre farklılık gösterdiği bilinmektedir. . Aşağıdakiler:
Müminin kıyafeti, özellikle insanlarla olan ilişkilerinde ve dua ederken güzel ve temiz olmalıdır. Yüce Allah’ın dediği gibi: {Ey Adem oğulları, her camide süsünüzü alın} (A’raf, 31).
Tanrı, bir kişinin kıyafetini ve görünüşünü güzelleştirmeye başladı çünkü bu güncelleme evet Tanrı, Yüce şöyle dedi: {De ki: Allah’ı köleler ve yaşayan güzel şeyler için süslemeyi yasaklayan Söyle, hayatına inananlar içindir. Saf Kıyamet Günü ve bilenler için ayrı ayetler}
İslam halk için özel bir kıyafet önermedi, aksine her elbisenin gerektirdiği rolü, saldırganlık ve ihlal olmaksızın yerine getirdiği müddetçe her elbisenin meşruiyetini kabul etti.
Ve Res ofl-i Ekrem, Allah’ın duaları ve esenliği onun üzerine olsun, zamanında mevcut olan kıyafetleri giydi ve belirli bir kıyafet sipariş etmedi ve belirli kıyafetleri yasaklamadı, ancak giyimde belirli özellikleri yasakladı. Tutuklama nerede? metin dışında kanun yoktur.
Peygamber, Tanrı’nın duaları ve esenliği onun üzerine olsun, dedi: “Yemek yiyin, sadaka verin ve savurganlık veya hayal gücü olmadan giyin” (Al-Nasaa’i 2559).
İslamiyet özel bir kıyafet türü belirtmez ve muaf olanlar dışında, memleket halkına müsaade edilen
Çıplaklığı ortaya çıkaran şey: Müslüman, Cenab-ı Hakk’ın dediği gibi, mahrem yerlerini örtmelidir: {Size kötü işlerinizi örten giysiler indirdik (A’raf, 26).
örtmenin sınırlarını belirlemiştir, bu nedenle erkeğin avreti göbeğinden dizine kadardır ve bir kadının mahrem olmayan erkeklerin önündeki özel kısımları, yüzü ve elleri hariç tüm vücududur.
Vücudun bölümleri için belirlenmiş dar giysilerle, altında vücudu gösteren şeffafla örtünmek caiz değildir ve bu nedenle Allah, mahrem yerlerini iyileştirecek giysiler giyenleri uyardı.
İçinde cinsiyetler arasında bir benzerlik var: yani, kadın ve erkeğin, kadınlara özgü kıyafetleri giyerek taklidi ve aynı şekilde kadınların erkeğe taklidi, bu büyük günahlardan haramdır ve benzerliklerini içerir. Ve kadın erkeğin kıyafetini giyer (
Allah’ın duaları ve esenliği onun üzerine olsun, kadınları taklit edenlere ve kadınları taklit edenlere lanet etti. Erkeklerle (Buhari 5546). Dolayısıyla İslam, bir erkeğin tabiatının ve görünüşünün farklı olmasını istedi ve aynı zamanda bir kadın istedi, bu yüzden sağduyu ve doğru mantığın gereği budur.Allah Resulü gibi giyin, Allah onu korusun ve huzur versin, dedi ki: “Bir kavmi taklit eden, onların arasındadır.” (Ebu Davud 4031) Benzerlik, sapkın dinlerin ve mezheplerin sembollerini içeren giysidir. Bu taklittir. Zayıf davranış kanıtı ve bir kişinin hakikat hakkında sahip olduğu özgüven eksikliği.
İnsanların çoğu kafirler arasında giyse bile, bir Müslümanın ülkesinde yaygın olan kıyafeti giymesi taklit değildir. Peygamber, Allah’ın duaları ve esenliği onun üzerine olsun, yasak olanlar dışında Kureyş müşriklerinin aynısını giyerdi.
Buna kibir ve küstahlık eşlik eder ve o, Allah’ın duaları ve esenliği onun üzerine olsun, dedi: “Kalbinde bir nebze kibir ağırlığına sahip olan cennete girmez” (Müslim 91).
Bu nedenle İslam, kibir ve boşluğa neden olursa, erkekler için kıyafet çekmeyi ve ayak bileklerinin altına düşürmeyi yasakladı, böylece Peygamber, Allah’ın selamı ve rahmeti üzerine olsun, şöyle dedi: “Elbisesini kim çekerse, Allah bakmaz. Onu kıyamet gününde ”(Buhari 3465, Müslim 2085).
Ve şöhret giysisini yasakladı, ki bir kişi onu giyerse, insanlar onu şaşırtıcı bulacak ve onun hakkında konuşacak, böylece sahibi onunla ünlü olacak. Bunun nedeni tuhaflığı veya insanların şekli veya uyumsuz rengi nedeniyle veya giyimine eşlik eden kibir ve kibir nedeniyle ondan tiksinmeleridir.
Zaman İslam Peygamber’in ona barış ve bereket olduğu gibi onları erkekler için yasakladı, altın ve
“Bu ikisi milletimin erkeklerine haramdır, dişilerine caizdir” (İbn Mace 3595; Ebu Davud 4057).Erkeklere yasak olan ipek ile kastedilen, ipekböceklerinin ürettiği doğal ipektir.
Savurgan ve savurgan olan, Allah’ın duaları ve esenliği onun üzerine olsun, dedi ki: “Yemek yiyin, sadaka verin ve savurganlık veya hayal gücü olmadan giyin” (Al-Nasaa’i 2559).
. Bu duruma göre farklılık gösterir , bu yüzden kim zengin olursa olsun, fakirin parasından, aylık gelirinden, ekonomik durumundan ve uyması gereken diğer haklardan alması uygun olmayan şeyleri satın alabilir, çünkü bir giysi, malın hakkına abartılı olabilir. fakir ve zenginlerin sağında bir savurganlık değir